středa 19. prosince 2007

Změňte XP na Vistu! - VYŘEŠENO!

Už před několika měsíci jsem na tomto blogu řešil jednoduchou úpravu vzhledu "starých" XP na novější Windows Vista. Úprava nebyla nijak složitá. Stačilo poklepat kurzorem myši na jeden soubor typu msstyles a bylo to. Ovšem mnoha lidem ( co já vím tak dvěma :-)) úprava ne a ne fungovat. Dlouho se zdálo, že tato záhada nebude vyřešena. Až dnes se mi jí podařilo přijít na kloub.

Ukázka upraveného systému

Chyba je na straně Microsoftu, konkrétně u souboru uxtheme.dll, který neumožňuje používání Microsoftem nepodepsaných témat. Řešení je jednoduché. Z této adresy si stáhněte program StyleXP, který se sám postará o výměnu staré knihovny za novější, ne tak přísnou. Program nainstalujete (ani jej nemusíte spouštět) a pak již téma půjde aplikovat.
Na závěr bych jen dodal, aby jste najeli na tlačítko "Start" následně "Spustit", zadejte příkaz msconfig a odklikněte entrem. Zde najeďte na kartu "Po spuštění" a odškrtněnte políčko u StyleXP. Zabráníte tak tomu, aby se vám zbytečně StyleXP nespouštěl s operačním systémem a ubíral tak důležité systémové prostředky.
Pokud bude zájem můžu se časem zmínit o úpravě kurzorů myši, ikon, startovací obrazovky a logovací obrazovky do stylu Windows Vista.

Žádné komentáře: