pondělí 17. prosince 2007

T-Mobile zvýhodnil internet v mobilu

Po O2, který nabídl pohyb po svém portálu O2Active zdarma, přichází i T-Mobile s vylepšením svých internetových služeb. Konkrétně se jedná o vylepšení tarifů Surf+ a Surf&Mail+. Jak jistě víte jsou to tarify doplňkové k vašim stávajícím tarifům a umožňují za pomocí speciálně upraveného prohlížeče Opera Mini (pod operátorovým názvem Web and Walk) prohlížet internetové stránky ve vašem mobilu bez omezení (v případě tarifu Surf&Mail+ i neomezeně stahovat a odesílat poštu z vašich poštovních účtů prostřednictvím SMTP,POP3,IMAP) a plateb za stažená data. Měsíční tarifní ceny jsou následující (vč. DPH):

Surf+: 117,81 Kč
Surf&Mail+: 236,81 Kč

Operátor však nyní upravil tyto tarify k větší dokonalosti. V hodně případech se totiž stávalo, že zákazníkovi operátor účtoval přenesená data, ikdyž měl nějakou variantu Surf+ aktivní. Proto růžový operátor situaci zjednodušil tím, že nyní je možné k surfování po internetu používat jakoukoliv aplikaci a to i třeba wapový, nebo internetový prohlížeč přímo ve vašem mobilu. Za 117 Kč měsíčně už je to slušná nabídka. Odpustíte-li si jednu večerní vycházku na pivo tak za to dostanete neomezený internet v mobilu.
Když píši "neomezený", nemám bohužel zase až tak úplnou pravdu. T-Mobile omezuje služby maximálním počtem stažených dat/měsíc. A sice 50 MB u Surf+ a 100 MB u Surf&Mail+. Ti co ale internet v mobilu už nějakou dobu používají tak ví, že tento datový limit se dá v prostředí mobilních prohlížečů považovat za "neomezený". Příjemné je alespoň to, že při jeho překročení neplatíte navíc žádné poplatky, ale pouze se vám zmenší rychlost připojení na 16 / 16 kb/s.
A konečně když píši "internet" tak také nemám úplnou pravdu. V tarifu je zahrnuto pouze prohlížení internetových stránek, nikoliv však používaní aplikací např. pro ICQ, odesílání sms apod. V tomto byl výhodnější tarif předchozí. Ten měl v sobě zahrnut volná data právě pro takovéto aplikace (Surf+ např. 10 MB).
Se závalem nových služeb, které rozšiřují mobilní internet nedrží už krok jen Vodafone. Snad i v jeho útrobách se ale nyní rodí plán, jak nabídnout výhodnější internet v mobilu než doposud prostřednictvím šílených tarifů co má operátor v nabídce. Jednoznačně dávám T-Mobilu jedničku, oproti O2 sice zaplatíte měsíční paušál, ale na oplátku se dostanete i na stránky mimo portál O2Active.
Pokud službu nemáte ještě aktivní můžete tak provést na infolince nebo na t-zones, pokud již službu aktivní máte, musíte přejít na aktualizovaný tarif! V souběhu budou totiž dvě varianty, stará a nová, jelikož stará může být i nadále pro některé zákazníky výhodnější, tak pozor!

Žádné komentáře: