pátek 19. října 2007

Změňte XP na Vistu!

Změňte si vaše XPéčka na Vistu bez ubrání výkonu a nějakých složitějších instalací. Stačí si jednoduše stáhnout schéma z odkazu uvedeného níže. Poté rozbalíte archiv do složky kde vám nebude zavazet. Například tam, kde máte uloženy vaše nainstalované programy. No a pak zbývá jediné, složku otevřete a dvakrát poklikejte na soubor VistaCG.msstyles. Rázem se dostanete do okna se změnami schémat. Potvrdíte a je to. Výhodou je, že neběží žádný program na pozadí, který by celý systém zpomaloval. Pokud chcete být ve změně na Vistu opravdu důslední stáhněte si např. z www.chip.eu i balík ikon a kurzorů myši rovněž s tématikou Vista.

Balík s Vista tématem najdete zde

5 komentářů:

Spajk řekl(a)...

Luku prosil bych podrobnější návod, já tam na výběr nic takového nemám ...

Jozef Pupa řekl(a)...

Zvláštní. Mě to funguje stejně asi jako ostatním co psali v diskuzi na chip.eu. Ale když jsem to zkoušel u Peti na pc, tak ji to nejelo stejně jako tobě a nevím proč. Ještě se na to podívám až bude čas.

Boochac řekl(a)...

Já taky nemám

Jozef Pupa řekl(a)...

Zkuste použít tento odkaz a najděte si tam nějaký jiný téma jestli to bude fungovat. Pokud ani ty vám nebudou fungovat tak odpojte od pc všechny kabely, vemte ho pod pažu a jděte s ním někam na místo s velkým výškovým rozdílem podlah.Poté jděte do nejvyššího místa a počítač spusťte do místa nejnižšího. Pak se vraťte v klidu domů.

Jozef Pupa řekl(a)...

Odpověď, která snad bude řešit vaše problémy převzatá od Aqaurise z chip.eu/cz:

Takže je to velmi jednoduché. Všechny vizuální styly ve WinXP se nacházejí ve složce C:\WINDOWS\Resources\Themes. Pro bezproblémový chod bych ti doporučil následující postup: nejdříve si ve výše zmíněné složce vytvoř novou složku s názvem "VistaCG" (samozřejmě bez uvozovek) Potom si někam rozbal archiv se staženým vzhledem, je jedno kam, a všechny soubory a složky nakopíruj do tebou vytvořené složky VistaCG. Budou to tady dvě složky: SegoeUI_Vista a Shell, a k tomu jeden soubor: VistaCG.msstyles. Dočasnou složku, kam si rozbalil archiv, potom můžeš smazat. Nyní se v průzkumníkovi vrátíš do složky C:\WINDOWS\Resource\Themes\VistaCG a tady jen poklepeš na ikonu souboru VistaCG.msstyles. Otevře se ti okno Zobrezení - vlastnosti, kde již uvidíš vzhled nového tématu. A to je celé.