čtvrtek 25. října 2007

Nová verze ICQ 6, build 5973

Používate na ICQ originální program přímo od ICQ? No nebudu vám to rozmlouvat, ikdyž bych asi měl :-) Pokud už tak činíte a nehodláte zkusit třeba výtečný QIP Infium pak vězte, že vyšla nová verze vašeho oblíbeného programu pro ICQ. Stručně vyjmenuji změny oproti předchozí verzi. Myslím, že je proč přecházet k verzi nové.

Novinky:
  • Překlad slov na obrázky - funguje tak, že si pro určitá slova nastavíte obrázek dle vlastního výběru a ICQ vám automaticky přeloží určitý text ve zprávě na vámi onen obrázek. Funkce spíše pro pobavení, pokračujme další a důležitější novinkou, kterou je:
  • Custom status - konečně se do šesté verze vrátilo to, co v páté verzi již dávno bylo a to tzv. custom status, pro neznalé cizých názvů se jedná o ikonky panáčka s helmou, ikonky kafé apod.
  • Multichat - Další novinkou, ikdyž ne zdaleka tak významnou je zasílání jedné zprávy více příjemcům naráz, tudíž tzv. multichat.
  • Kontrola pravopisu - tato odrážka zní bezvadně, ale bohužel se (snad jen zatím) jedná pouze o kontrolu pravopisu jazyka anglického + pár dalších jazyků světových mocností.
Další novinky na které jsem přišel během užívání:
  • Uživatelům ve svém kontakt listu můžete posílat kontakty na jiné uživatele pouhým přetažením kontaktu do okna se zprávou.
  • Nový stav, tzv. "Následuj mě". Zadáte vaše telefoní číslo a nastavíte stav. Na icq jste zřejmě pořád vidět jako online, ikdyž jste třeba zatím na zahradě a ryjete. Když vám někdo napíše přepošle se vám zpráva smskou. Samozřejmě i zde operátoři spoléhají na to, že na zprávu odpovíte opět smskou a tím zaplatíte vlastně obě zprávy. Mělo by to fungovat jen u Vodafone a O2. Je to ale pouze můj odhad, že takto služba funguje. Zkoušejte a pak napište do diskuze!
Pokud uznáte, že kvůli těmto změnám má cenu novou verzi instalovat pak vás budou zajímat tyto odkazy:

Oficiální stránka Atlasu pro stažení nejnovější verze ICQ

Banner-Remover, který dokonale odstraní zbytečné reklamy a další zbytečnosti z oken ICQ

1 komentář:

Jozef Pupa řekl(a)...

Zajímavá věc v nové verzi, nebo alespoň v té předchozí jsem si toho nevšiml :-) Jedná se o tzv. Rychlé seznámení. Máte svůj kontakt list a v něm oznámkujete ty lidi (předpokládám opačného pohlaví) o které vám tak asi jde podle stupnice. Pokud i oni vás označí vysokým hodnocením tak vás systém informuje a dete na věc :-)) Přijde mi to jako super nápad pro nezadané a nesmělé :-))